uusi-crossfit-routa-oulussa

 

CrossFit është një regjim i quajtur palestër i krijuar nga Greg Glassman dhe është një markë e regjistruar e CrossFit, Inc. e themeluar nga Greg Glassman dhe Lauren Jenai në vitin 2000. Promovuar si një filozofi ushtrimesh fizike dhe gjithashtu si një sport palestër konkurues, workouts CrossFit përfshijnë elemente nga trajnimi i intervaleve me intensitet të lartë, peshëngritje olimpike, plyometrics, powerlifting, gjimnastikë, sport girevoy, guriste, stërvitje, dhe ushtrime të tjera. Është praktikuar nga anëtarët e mbi 13,000 palestra të lidhur, rreth gjysma e të cilave janë të vendosura në Shtetet e Bashkuara dhe nga individë që kryejnë stërvitje të përditshme (të njohura ndryshe si “WODs” ose “workouts of the day”).