Sauna

Një sauna ose një dhomë e vogël, është një dhomë apo ndërtesë e vogël e projektuar si një vend për të përjetuar seanca të thata apo të lagëshme të ngrohjes ose një ndërtesë me një ose më shumë nga këto objekte. Avulli dhe nxehtësia e lartë e bëjnë banjanë të indinjojnë. Terapi infra të kuqe shpesh quhet një lloj sauna, por sipas organizatave finlandeze të sauna, infrakuqe nuk është sauna.