Personal Trainer shërben për kalitjen individuale dhe performancën trupore.

Këto seanca sportive janë rezultative për persona që duan ndryshime të shpejta si: humbje në peshë, rritjen e masës muskulare, përmirësim të gjendjes së pastraumave, tonifikimin e trupit, elegancë, trup të relaksuar dhe të bukur. Programet për studentët që do të konkurojnë në normat tekniko-fizike, si: Universiteti i Sporteve, Akademinë e Rendit, Akademinë Ushtarake, etj…

Vlera e pageses varjon nga lloji i kursit dhe seancat private.