Ditën e Dielë dt.7/5/2017 u zhvillua Kupa e 22° e Republikës në Taekwondo  I.T.F. Aktiviteti filloi në orën 09:00 në Pallatin e Sportit ” Flamurtari” , VLORE. Në këtë Kampionat morën pjesë 36  ekipe nga qytete të ndryshme të vendit. Pjesëmarrës ishin 225 sportist të moshës  5- 55 vjeҫ femra dhe meshkuj të ndarë në kategori:

1- Zogjtë ( 5-6 vjeҫ) me kampion  sportistët :

a) Briselda Mirukaj       LEZHE

b) Aldo Spahiu              TIRANE

2- Dragonjte ( 7-8Vjeҫ ) me sportista kampion :

a) Rosalinda Biba         MIRDITE

b) Kleseant  Rama        TIRANE

c) Muhamet Vata          Kamëz – TR

3- Femijet ( 9-11 vjeҫ)  me kampion sportistet :

a) Klejvi  Ndreca           TIRANE

b) Alesio Billa                TIRANE

c) Aldo Sadikaj              TIRANE

d) Sara Koci                    Kamëz – TR

4- Shpresat ( 12-14 Vjeҫ) me kampion sportistet:

a) Benjamin  Daci             Kamëz – TR

b) Marinela Lipe               TIRANE

c) Joana  Kiptiu                  KORÇE

5- Të Rinjtë ( 15-17 vjeҫ ) me kampion sportistet :

a) Odise  Myftaraj              FIER

b) Nikita  Kola                     FIER

 

6- Të Rriturit ( 18 – 34 vjeҫ ) me kampion  apsolut sportistin :

a) Xhekson  Titini        TIRANE

7- Zotërinjtë ( 35-55 vjeҫ )  me   kampion apsolut

a) Polikron  Bajaj       VLORE

Në Kupën e 22° të  Republikës  skuadrat fituese u shpallën :

1)  Skuadra Kampione me 110 pikë  “Ari Master Academy” , Tiranë

2)  Skuadra nënkampione me  89  pikë  “Rimi Sport Academy” , Vlorë

3)  Skuadra e tretë  me   57 pikë   “Arte Marciale Iliria ” , Tiranë

Sportistët pjesëmarrës u përballën në gara të teknikave të mëposhtme : Ushtrime , Dyluftime , Teknike Speciale dhe Teknika të Forcës. Duke marrë parasysh Rregulloren Kombëtare dhe Ndërkombëtare  të Internacional Taekwondo Federation  ndarja bëhet sipas niveleve: Gradës , moshës , gjatësisë dhe peshës.  Arti marcial Taekwondo  I.T.F kohët e fundit ka pasur një zgjerim të konsiderushëm duke arritur rreth 735 sportiste të ndarë në 36 ekipe në shkallë kombëtare, 11 skuadra në Tiranë dhe  25 në rrethe.  Sporti dhe arti marcial i bukur i Taekwondo-së po tërheq përditë e më shumë sportistë duke i larguar ato nga veset, streset dhe jeta monotone , për ti dhuruar një kuptim tjetër jetës me mënyrat stërvitore : Fizike, teknike , dhe psikologjike. Nëpërmjet argëtimit dhe garave fitohen medalje të ndryshme bashkë me emocionet që ofrojnë aktivitetet dhe kampionatet e ndryshme. Gjithashtu sportet  Taekwondo dhe Krav Maga shërbejnë edhe për vetmbrojtje nga keqbërësit duke na ofruar siguri më të madhe për veten tonë. Për të arritur në Kupën e 22° të Republikës është dashur një punë e madhe në grup dhe vullnetin e përbashkët të sportistëve , trajnerëve, gjyqtarëve tanë si dhe gjyqtarëve të ftuar të Federatës Greke  dhe inspektorëve të sporteve në Bashkitë e Kryeqytetit e të qyteteve të tjera të Shqipërisë. Rol kryesor në bashkëpunim luajtën sponsorat tanë : Bashkia Vlorë,  Arb Security, EDEN, Pizzeri Scooby-Doo, Idea 2 Group, SIGAL ,  gjithashtu trajneri i ekipit të Vlorës Z. Përparim Kamberaj  dhe drejtuesit përkatës të ” Federatës  Shqiptare Taekwondo I.T.F ” me President Master Bujar-ARI CAUSHI.

 

 

 

Comments are closed.